Scrabble Gegant a la Biblioteca de Mataró

El passat 22 de març es va dur a terme un Scrabble gegant com a part de la celebració del Centenari de les Normes Ortogràfiques de la Llengua Catalana, organitzat per la Biblioteca Antoni Comas de Mataró i el CNL del Maresme, amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua de Mataró, el Voluntariat per la Llengua, Òmnium Cultural de Mataró i la Federació lnternacional de Scrabble en Català (FISC).

CAM00489

Les activitats es van desenvolupar sota la batuta de Francesc Gallèn, secretari de la FISC, impulsora del Campionat de Scrabble Escolar en Català.

Els infants que es van reunir a la Biblioteca Antoni Comas, en un matí de començament de primavera, van col·locar les fitxes amb molta cura amb la intenció de trobar les paraules preparades per L’Hescarràs (el club de Scrabble de l’Hospitalet de Llobregat): escolar, alumnes, quaderns, menjaria…

CAM00495

Sota els focus de TV Mataró, que ens va visitar per sorpresa, la nostra càmera va capturar el miracle de l’Scrabble en català. La ràpida partida preparada per la FISC va despertar la competitivitat sana i la col·laboració entre el públic infantil. Jugar en català és divertit, i es fan amics! L’Scrabble gegant dibuixa rialles gegants en els més petits de la casa. Poder veure cares de felicitat en els infants quan troben mots tot remenant lletres és el gran motor que ens empeny a seguir dinamitzant l’Scrabble escolar arreu dels Països Catalans i a organitzar una final escolar en quatre indrets diferents aquesta primavera.

XIX TORNEIG DE SCRABBLE  EN CATALÀ DE CASTELLDEFELS 2014, 4 d’abril

I CAMPIONAT INTERINSTITUTS DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT 2014, 25 d’abril

3r TORNEIG DE SCRABBLE ESCOLAR DE SABADELL 2014, 10 de maig

V CAMPIONAT DE SCRABBLE ESCOLAR EN CATALÀ 2014, 24 de maig

www.scrabbleescolar.cat www.fiscrabble.cat

www.catamots.com

Agraïm l’ajut que ens van donar la Laura i en Fran, components de l’àrea infantil d’aquesta biblioteca de la capital comarcal del Maresme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.