3r camp. duplicat (2018)

El temps no acompanyava i la passa de grip ens va restar algun jugador, però vam tirar endavant i la duplicada que es va anar creant no va defraudar… Molts scrabbles, algunes paraules ben curioses i jugades de puntuacions variades…

Jpeg

Només començar, va passar inadvertit un scrabble, RUFLATS (verb ruflar, respirar pel nas). La següent jugada era TERRENY, que feia caure la NY en un triple de lletra. Nou scrabble! APEÇONÀS, que tampoc ningú va veure (verb apeçonar, amuntegar). Després, una paraula per aprofitar el triple de paraula, PEONEM. Torna a venir un scrabble, BORNARÉ (verb bornar, moure’s a l’un costat i a l’altre) amb moltes possibilitats (ROBAREN, OBRAREN, BORRENA, BORAREN…), posat de manera que es crea un TERRENYO (verb terrenyar, treure brots els sembrats).
JpegDe nou, un scrabble que arriba al triple de lletra, DEVASTÀS, que aquest sí que uns quants jugadors van trobar. L’ela geminada ens va portar a emplenar un triple de paraula amb un mot ben estrany, SABÈL·LID (un tipus de cuc). Comencen a amuntegar-se lletres cares al faristol, però són de mal posar…
Un INTRIQUE (verb intricar, embullar) ens obre el pas al triple de paraula inferior central, que ens dona l’opció de posar un CALZE la següent jugada i desfer-nos de la Z, ja s’arrossegava al faristol des de feia vàries rondes.
Un aprofitament de lletres ja posades, permet fer uns BEÇOS. Un ÍDEM aprofita una paret per a fer punts. Anem carregats de lletres C al faristol, i un CACTUS ens fa la neteja (també valia CUCATS, al mateix lloc). Un altre faristol amb poques vocals i vàries fitxes cares es desvetlla com un HIJAB, per sorpresa de tots (paraula àrab, mocador amb què algunes dones musulmanes es cobreixen els cabells i el coll). Per aprofitar la X, l’ordinador utilitza la lletra I i l’escarràs per a fer un IXI. Un VINGUI de conveniència obre una mica el tauler, fent que la següent jugada sigui un scrabble, SEGLARS, que molts troben.
Un altre scrabble (molt curiós) s’amaga a la penúltima jugada, SOLUTRIÀ (fàcies cultural de mitjan paleolític superior europeu), i acabem amb un UNIRÀ, que aprofita per a fer SEN (una planta), ANYÍ i AIDEM (verb aidar, ajudar).
Jpeg La classificació final va quedar així:
1a classificada, Arola Conesa, del CS Premià de Mar
2n classificat, Jordi Pujol, de Vilanova
3a classificada, Montse Hergueta, del Queimada
Més quantitat de màsters, Joan Pons (4t classificat, ja que qui més en tenia ja estava premiat).
Jpegclassi_dupli LHLa jutgessa Adela Ruiz va tenir un detallet per a tots els participants.

fixat_3rdupli

Agraïm la bona disposició de la biblioteca Tecla Sala, que sempre ens faciliten sales i el seu ajut, i la visita del regidor de Cultura de l’Ajuntament, David Quirós, i del seu l’assessor tècnic, Ramon Oriola, que van voler conèixer personalment el funcionament d’aquesta modalitat.

Jpeg

I com sempre, moltes gràcies a tots els participants dels diversos clubs i ciutats d’arreu del territori pel bon ambient i l’interès per a potenciar les duplicades.

#scrabbleCAT #scrabblecatalà #escrable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.