Història del Club

Som uns quants aficionats a l’Scrabble que vam tenir la sort de conèixer-nos quan el Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet va decidir fer un concurs de Scrabble en català per reforçar d’una manera lúdica l’ensenyança de l’idioma a les seves classes per a adults. El CNL va recórrer a la FISC per a organitzar i dirigir el concurs, que va ser força exitós, presentant-se una quarantena de jugadors. Aquell dia, que va ser un punt de trobada estratègic per als aficionats a aquest joc, es van recollir les dades de les persones interessades a seguir jugant a scrabble a la ciutat.

Passat l’estiu, gràcies a l’interès que hi van posar l’Eva Rodríguez i la Neus Juvillà, el CNL va oferir una de les seves aules de català perquè es reunissin aquestes persones i poguessin seguir practicant català i conèixer gent, jugant a Scrabble, afavorint així la seva inserció social.

En un primer moment, no es va parlar de crear un club legalitzat, però a posteriori, es va veure clar que, per a fer certes activitats (sortir al carrer a donar a conèixer l’scrabble, col·laborar amb el CNL i d’altres entitats municipals per a potenciar l’aprenentatge lúdic del català…) calia ser una associació amb responsabilitats civils. Per això, el dia 13 de desembre de 2012 ens vàrem reunir els membres habituals del club i vam decidir la quota anual, fent-se aquell dia nou socis. Es van signar l’acta fundacional i els estatuts.

P1010117 1

Seguint els processos legals, es van presentar els papers necessaris a la Generalitat de Catalunya i a Hisenda. Posteriorment, també ens vàrem registrar a l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

Ja com a club, ens vam posar en contacte amb la Xarxa de Biblioteques de L’Hospitalet de Llobregat per oferir la nostra col·laboració en activitats culturals relacionades amb la llengua i amb els jocs en sí.

CAM00195

Poc a poc, vàrem anar introduint-nos a les xarxes socials. Tenim un grup obert i una pàgina a Facebook,  un compte de Twitter, d’Instagram i de YouTube.

El 15 de juny de 2013 ens vàrem posar a prova amb l’esdeveniment més important per al club: el nostre primer Campionat de Scrabble en català de L’Hospitalet de Llobregat. Una vintena de participants que, a la biblioteca Tecla Sala, vàrem posicionar la nostra ciutat al mapa del circuit de campionats de la FISC. I ara que ja hem dut a terme diversos campionats, no pensem pas aturar-nos!!!

campionat