2n Camp. duplicat (2017)

Per segon any, vàrem rebre a la Biblioteca Tecla Sala els entusiastes de les partides duplicades! Problemes diversos ens van deixar sense la participació maresmenca i la partida va començar més tard de l’esperat, però hi ha haver molt bon caliu, malgrat el fred polar que ens va acompanyar aquest cap de setmana.

2nDupliLHa

El propi Dupmaster tenia ganes de jugar… 5 scrabbles seguits! Vam començar amb RAPADES (que tenia moltes possibilitats per anagramar), una jugada SABOROSA que cercava el triple de paraula, un DESBOQUEM de 122 punts en un cuàdruple, un TERREGAM i una misteriosa OCEÀNIDE (en la mitologia clàssica, cadascuna de les filles de l’Oceà i de Tetis, personificadores de les deus i de les fonts… una indirecta al nostre cartell?). Un començament de primera!

Més endavant van sortir alguns scrabbles més, com JACTÀVEM o APANATGE (assignació de terres en benefici d’un infant altre que l’hereu feta pel sobirà per tal d’assegurar-li un mitjà de vida d’acord amb el seu rang)… Però no tot han de ser scrabbles També hi va haver una jugada centenària (106 punts) amb la X… XACATS (xacar és esclafar la closca d’una ametlla, nou…).

2nDupliLHc

Una jugada intel·ligent que ningú va veure va ser un tímid DE, que va convertir RAPADES en DRAPADES, fent una jugada de 47 punts.

Com sempre, van aparèixer algunes paraules estranyes, com HERC (cabra de pelatge bru clar i de ventre blanquinós de la subfamília dels caprins), FURE (del verb furar, caçar utilitzant una fura).

Jpeg

Quan ja només quedaven tres lletres (N I L), el programa ens va sorprendre amb un NIALA (mamífer remugant, de la família dels bòvids, de color gris fosc amb franges blanques o rogenques, i amb els mascles proveïts de banyes). Ningú el va veure, però sí alguns valents es van arriscar amb LIANA, que donava la mateixa quantitat de punts.

La classificació final va quedar així:

1r classificat: Ernest Ferrer, del CS Celrà
2n classificat: Francesc Gallen, del CS El Prat
3r classificat: Gabriel Bas, del Queimada
4a classificada: Montse Sarret, del CS L’Hospitalet
5è classificat: Peadar Ó Braonáin, del SACS
6è classificat: Armand Sanmamed (debutant), del SACS

classi_dupliLH

 

Totes les imatges aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.