1r Campionat LH (2013)

Un dissabte assolellat, 20 matiners malalts de Scrabble en català van acudir a un dels edificis més emblemàtics de l’Hospitalet de Llobregat, l’antiga fàbrica tèxtil Tecla Sala, ara transformada en la biblioteca central de l’Hospitalet, per a disputar-hi el 1r Campionat de Scrabble en Català de l’Hospitalet de Llobregat.

Després d’una febril (i fabril ;-)) activitat, els membres del Club van deixar a punt els últims detalls de l’esdeveniment: els taulers alineats, les fitxes repassades, els fulls d’anotació ordenats i un assortit pica-pica, perquè la rebuda dels jugadors fos més dolça, igual que les il·lusions i els somriures dels organitzadors, artífexs del primer campionat hospitalenc en el circuit oficial de la Federació Internacional de Scrabble en Català.

 

Era una jornada especial, ja que simultàniament a Porreres, Eivissa, també s’estava celebrant un altre campionat: dues ciutats agermanades per la mateixa il·lusió i l’amor per la llengua feien dringar les fitxes i desplegaven mots i scrabbles a dojo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Per a l’ocasió, hi va haver uns primers premis també molt especials, uns exclusius clauers dissenyats per la joieria Hermanos González (els clauers estaven inspirats en la nostra pròpia fitxa de Scrabble, creada per a L’Hescarràs: L’H9); també anells amb les fitxes de l’Scrabble, creació de la Neus Juvillà; un lot de llibres gentilesa de l’editorial Teide, aconseguit a través del Miquel Àngel Gibert, i uns presents, molt dolços, per a tots els participants, en forma del logo del Club, L’H9, confeccionats per les expertes mans de la senyora Maria Bassóns i la Lidia, que van ser la sorpresa i un record efímer, però molt preuat i aplaudit per tots els assistents. També hi va haver un premi especial i molt emotiu per al Víctor, que ens va delectar amb un ball, actuació sorprenent que esperem que es repeteixi i que confirma que Scrabble i música són una combinació perfecta.

Sota l’atenta mirada del Pedro, director de la biblioteca, i de tot el personal que, amb la seva col·laboració i suport, han fet possible que aquest 1r campionat tingués lloc en un indret tan especial, les rondes es van succeir amb la gran concentració dels jugadors i els nervis comprensibles dels primerencs amfitrions de l’esdeveniment. Veterania, jovenesa, simpatia… i, sobretot, ganes de passar una bona estona van ser els ingredients d’una contesa en què la nostra estimada Montse Hergueta, del Club Queimada, des del primer moment es va apropiar de les primeres taules; al final, amb la mestria i la senzillesa que li són habituals, va culminar un cinc de cinc.

Volem també dedicar unes ratlles al Manolo, del restaurant O Vall d’Ouro 6, qui al migdia ens tenia preparat un menú que ens va ajudar a agafar embranzida per a les dues rondes de la tarda, i fer una menció especial al garró que ens va servir: n’hi havia per llepar-se els dits! Si no, que li ho preguntin al Gabriel, qui en va deixar els ossos totalment pelats, per a sorpresa del cambrer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Així mateix, guardem un record especial per a la jutgessa, la Gloria Garrido, que, acompanyada del Francesc Gallèn, s’estrenava amb el campionat, en el qual, a excepció d’algun petit error, comprensible pel debut, tot va funcionar a la perfecció, i qui, en tot moment, va comptar amb el suport del Nemesio Moreno, del Club de Scrabble de Cerdanyola, qui es va encarregar de fer els aparellaments i mostrar les classificacions progressives fins arribar a la definitiva, el que no li va impedir posar el segon nombre més gran de Scrabbles i endur-se el premi d’aquesta categoria, ja que la Montse Hergueta va guanyar el de la primera classificada (i no es podien acumular guardons). A més, fent gala d’esportivitat i cavallerositat, va “patir” les bromes de les noies del Club sense distreure’s.

Volem donar les gràcies també a l’Enric Borràs i l’Eulàlia Abellò, del CASC. La seva presència sempre s’agraeix: l’Enric, amb les seves anècdotes de l’editorial El Llamp, que ens omplen de joia i ens deixen embadalits, i l’Eulàlia, sempre als llocs capdavanters dels tornejos, aquesta vegada amb una segona posició molt treballada.

També volem tenir un record per al Pep Vinyals, del Club Queimada, que finalment no es va poder quedar a la cerimònia de lliurament de premis; amb un gran campionat, va quedar en tercer lloc, i des d’aquí li volem expressar el nostre reconeixement. Així com a la Marta Rovira, també del Club Queimada, una habitual ja dels campionats, amb una excel·lent posició i amb victòries sorprenents, que demostren una progressió imparable.

I no ens oblidem del Gabriel Bas, tot un cavaller de l’Scrabble: la seva passió per aquest joc el fa indispensable a les trobades, encara que sigui per jugar mig campionat. Gràcies, Gabriel. I, parlant de cavallers de l’Scrabble, un record per a l’Antoni Arcas, que per un petit desfasament d’horari no va estar entre nosaltres.

I la Badalona-Queimada

No voldríem deixar tampoc d’esmentar la Maria Lluïsa Penelas i la Rosa Maria Cot, del Club Queimada, que, amb la seva tendresa, fan que jugar a l’Scrabble es converteixi en un plaer.

Finalment, hem de parlar dels components de L’Hescarràs, el club organitzador del Campionat: la Isabel que, demostrant un valor propi de les dones de caràcter, s’ha presentat al seu primer campionat per aprendre; la Neus, ànima i esperit del Club fins a l’última lletra; la Maria, membre més gran del Club però amb l’interior més jove, qui no va voler perdre’s aquesta memorable ocasió i va col·laborar en tots els preparatius; l’Arola, amb un afany de superació envejable; la Cris (Cristina), que mentre posa scrabbles controla que tot sigui al seu lloc; la Sayaka, que fa gala d’una disciplina i una tenacitat increïbles (aquestes dones “donaran” al Club molts resultats), i és clar, el nostre inefable presi (“presi diari”, com signa algunes vegades), sempre amb un somriure i una bona paraula… tot un gentleman.

Els premis del 1r Campionat de Scrabble de l’Hospitalet de Llobregat van quedar com segueix:

  • El premi per al jugador novell el va ben merèixer la Isabel Antonino, que, amb prou feines coneixent el joc, es va atrevir a participar en el Campionat. El Víctor li va entregar el premi: un anell amb una fitxa de Scrabble; un de diferent, confeccionat per a l’ocasió per l’Adela; i un bolígraf.
  • La millor puntuació la va aconseguir l’Enric Borràs (malgrat la puntuació obtinguda per l’Eulàlia Abelló), amb la paraula MINARET, de 100 punts. El premi (que constava d’un altre anell amb fitxa de Scrabble, un de diferent confeccionat per l’Adela) l’hi va lliurar la Maria Bassóns.
  • La millor jugada amb la lletra H (pròpia de l’Hospitalet) la va fer l’Arola Conesa (amb la paraula HES, de 56 punts), malgrat la jugada superior de l’Eulàlia Abelló. La Cristina Bassóns li va oferir el premi, consistent en un anell i una samarreta.
  • La Gloria Garrido, la nostra vicepresidenta, va donar el premi a la millor jugadora de l’Hospitalet de Llobregat, que va ser la Sayaka Kamikariya. El premi consistia en un anell i un bolígraf.
  • El Nemesio Moreno va aconseguir el premi a la major quantitat de scrabbles (13, malgrat els 19 assolits per la Montse Hergueta). La Sayaka Kamikariya, del nostre club, li va entregar un anell.

Al final, van arribar els premis grans…

  • La tercera posició va ser per al Pep Vinyals (que no es va poder quedar, l’Enric Borràs va recollir el premi per ell); va ser obsequiat amb un anell, un llibre de Teide i un clauer. En Juan Carlos, el creador del clauer, va fer l’entrega del guardó.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • El segon premi, que també constava d’un anell, un clauer i un llibre de Teide, va ser per a l’Eulàlia Abelló, i l’hi va lliurar la nostra sòcia Neus Juvillà.
  • I, finalment, el primer lloc el va guanyar la Montse Hergueta. El Nemesio Moreno, tresorer de la FISC, li va fer entrega de l’anell, el doble llibre i el clauer, que premiaven la primera plaça.

No volem acabar aquest article sense enviar una salutació molt especial a dues dones fantàstiques que, per diferents motius, no ens van poder acompanyar: la Magda Falcó i la Marga Colillas. Esperem que a hores d’ara siguin molt felices i voldríem gaudir de la seva companyia en el nostre 2n Campionat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.