MHO (paraula del mes de setembre 2021 per Scrabble)

Com en altres ocasions, aquest mes de setembre us presentem dues paraules per jugar a Scrabble en català a la vegada: aprofitarem la lletra H (de 8 punts) per crear els mots MHO i BHIL.

Primer, ens endinsarem al món de la metrologia amb MHO, la unitat de conductància i d’admitància, igual a la inversa de l’ohm, anomenada siemens en el sistema internacional. Només ens permet fer el seu plural, mhos. Això sí, també podríeu, amb les mateixes lletres, fer ohm, que permet crear òhmic/a o ohmmímetre/ohmmetre.

Si us sembla curiós que siemens sigui una paraula vàlida a l’Scrabble, us direm que hi ha moltes marques comercials que, per algun motiu, també són al diccionari, com ara maizena, aspirina, cel·lo, nissan, flit, xibeca, velcro… En fem una llista? 😉

Respecte a BHIL, es tracta d’un individu d’una tribu aborigen de l’Índia occidental, que representa una variant de pell clara del tipus vèddid.

D’aquí podem allargar la paraula al tauler de scrabble amb el seu plural, bhils, o amb bhili/s (relatiu o pertanyent al nom de diversos parlars del grup índic occidental).

Aquesta vegada són paraules que no donen gaire joc per crear nous mots durant la partida, però us poden ajudar quan teniu una H i poques vocals al faristol.

Seguim jugant a Scrabble?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.