L’Scrabble, un joc per descobrir el patrimoni

Article de lhdigital de Jordi Busón Morén:

Infants de diferents escoles de Collblanc-la Torrassa han participat en una partida de Scrabble amb un objectiu molt concret: formar paraules relacionades amb el patrimoni històric i arquitectònic del districte. L’activitat, organitzada pel L’Hescarràs (el Club de Scrabble de L’Hospitalet) i la Coordinadora AMPAs Endavant, vol donar a conèixer el barri als més petits i fomentar-ne la inclusió.

En la partida, els nens i nenes han trobat el nom de monuments, llocs i edificis com ara el parc de la Marquesa, el teatre Joventut, o l’antiga Torratxa, amb els quals han descobert d’una manera lúdica i divertida el seu entorn.

La Cristina Bassons, presidenta de L’Hescarràs, explica que “durant la partida indiquem set lletres i els infants han de trobar una paraula sobre algun element del patrimoni que ells puguin identificar. Practiquen català i matemàtiques (perquè hauran de comptar els punts) i a més aprenen sobre patrimoni”.

Però més enllà de l’aprenentatge, l’activitat també vol ser un instrument per fomentar l’arrelament al barri i la cohesió social d’infants i les seves famílies.

Així, la Maday Rivero, membre de la Coordinadora d’AMPAS Endavant, “si coneixen el seu entorn el valoraran més i en tindran més cura. Es tracta d’una eina d’inclusió perquè amb l’activitat es troben canalla i famílies de diferents escoles i cultures”.

La iniciativa és una de les activitats vinculades al Concurs de Còmic i Dibuix de Collblanc-la Torrassa. Un certamen que recull obres que mostren monuments o edificis històrics del districte. Els infants i joves que hi vulguin participar tenen temps de lliurar els seus treballs fins el 13 de maig de 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.