FOX (febrer 2019)

Aquest mes estem ballarins!
Us presentem un ball de saló, el FOX o foxtrot. És un ball modern, que prové dels Estats Units. Té un ritme ràpid, habitualment 4/4. També existeix el fox lent: variant lenta del foxtrot que s’executa amb passos llargs, fent suspensions abans de posar els peus a terra.
Com a paraula és molt interessant! Foxtrot ja fa temps que estava al diccionari, però era complicat tenir les set fitxes i fer aquest bonic scrabble… Però des d’aquesta temporada també es pot dir simplement FOX, que ens facilita la feina! Si teniu a mà la cobejada X, una O i una F (que no sempre és còmoda d’utilitzar), aquesta paraula us pot ajudar força!
Amb FOX us pot venir al cap el gos fox-terrier en lloc del foxtrot, però recordeu que aquesta raça canina porta guionet! (així que, si no existís fox com a ball, no seria un mot vàlid)
Potser penseu: el plural són FOXOS, no dona tant de joc com un mot amb plural -s… Però resulta que hi ha truc!
També tenim una paraula nova, anomenada foxé (plural, foxés), que va perfecte per allargar fox. El foxé és un vi (o bé el seu gust o la seva aroma), especialment d’origen nord-americà, que recorda algunes fruites i que té una acritud característica.
Així que ja sabeu… Després del ball, una copeta de vi! (però només una, eh!)
També hi ha dues paraules d’origen químic que contenen fox, sulfòxid i dimetilsulfòxid, però aquestes ja són més enrevessades de recordar…
Preparats? Doncs… a ballar!

fox, foxtrot, foxé, hospitalet, LH, 2019, febrer, L'H, paraula, mes, mots, gàbia, mots i a la gàbia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.