Crònica de la partida de Scrabble sobre els monuments de L’H

La Biblioteca Josep Janés ha acollit una partida de Scrabble en català sobre els monuments de Collblanc-la Torrassa, una particular versió d’aquest popular joc de taula que ha aplegat nens i nenes de primària de diferents escoles del districte.

L’activitat, organitzada per L’Hescarràs (el Club d’Scrabble de L’Hospitalet) i la Coordinadora d’AMPES Endavant de Collblanc-la Torrassa, s’emmarca en el concurs de còmic i dibuix de monuments històrics del districte.

Ens va visitar en Jordi de LH digital, que ens va fer aquest reportatge!

La tresorera de L’Hescarràs, Cristina Bassóns, explica que «és una partida de Scrabble en català en la modalitat duplicada. Amagades dins de diferents conjunts de set lletres hi ha paraules vinculades amb un monument o edifici històric de Collblanc-la Torrassa que els nens i nenes han de formar».

Després de compartir les solucions, els infants han pogut aprendre més coses sobre cadascuna de les paraules que han trobat a través de breus explicacions històriques de Gerard Lara, que els han portat a recòrrer punts com l’antiga casa senyorial de Torre Barrina, els murs del castell de Bellvís o la plaça Espanyola.

I és que a més de practicar la llengua catalana, l’objectiu de la partida és descobrir i posar en valor el patrimoni del districte d’una manera amena i divertida.

Així, l’Eva Alcón, membre de la Coordinadora d’AMPES Endavant, assegura que «és important que els nens i nenes coneguin el patrimoni perquè així en tinguin cura. Són elements i edificis que tenen molts anys i es bo que en sàpiguen la història i la puguin explicar a d’altres infants».

La partida de Scrabble és una de les activitats vinculades al concurs de còmic i dibuix de Collblanc-la Torrassa, que enguany arriba a la sisena edició.

Al final de l’activitat es va sortejar un joc entre els participants… I li va tocar a en Rafa!

Article extret i adaptat de lhdigital

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.