1r Torneig de Scrabble en Català de Porreres

Deixant el somni estiuenc, la desfilada de palmeres i la dansa de la sorra blanca amb les onades de la platja de Palma, s’Arenal, vaig anar-me’n cap a l’interior, Porreres, un poble de la comarca el Pla de Mallorca, on s’havia de disputar el 1r Torneig de Scrabble en Català de la vila el dimecres 14 d’agost.

Jo, la Sayaka Kamikariya, una de les jugadores del Club de Scrabble de l’Hospitalet de Llobregat, tenia l’oportunitat de participar-hi.

Era un torneig especial de només 3 rondes, que formava part de la festa major local, amb l’objectiu de fer gaudir tothom. En paral·lel es va celebrar el torneig infantil.

Després de l’explicació clara del reglament del joc que va fer Pau Arranz, el president del Club de Scrabble d’Eivissa, va començar el festival estiuenc de mots i paraules.

A la primera ronda, vaig tenir l’honor de poder jugar amb Magdalena Morell, la fundadora del Club de Scrabble de Porreres. Amb un scrabble al faristol però sense la possibilitat de col·locar-lo al tauler, em vaig bloquejar completament, mentre la guanyadora del darrer campionat de sa Pobla progressava adequadament i em derrotava, al final, per 188 punts de diferència.

Per sortir d’aquell pou fosc, on havia caigut com a consequència de la trobada amb una forta rival com és la Magdalena, vaig prendre un berenar exquisit que havia preparat el Club de Porreres. Es tractava d’unes galetes artesanes locals, els rossellons. El sucre de les galetes i la cafeïna del refresc de cola em van donar prou forces per aconseguir l’objectiu d’aquell moment: la victòria.

La pantalla dels aparellaments ja començava a mostrar els nous oponents per al segon repte. Em va tocar enfrontar-me amb Tomeu Perelló, l’organitzador del 1r Torneig de sa Pobla i jugador del Club de Scrabble d’Eivissa, conegut per haver guanyat diverses vegades el premi a la jugada de millor puntuació. En Tomeu va posar tres scrabbles seguits, incloent-hi la paraula SENYALARE, que li va donar 88 punts. En aquell moment, l’única manera d’aconseguir la victòria era un altre scrabble de molts punts… Mentre intentava deixar de banda els nervis, em van venir a les mans dues fitxes molt bones: la Ç i un escarràs. Finalment, vaig reeixir a formar l’scrabble decisiu, CAÇAVEM, de 99 punts.

A la tercera i última ronda, vaig guanyar l’encantadora Caterina Oliver ‒que ja havia tingut el plaer de conèixer al V Campionat Mundial d’Eivissa, al març‒, perquè vaig tenir la sort d’aconseguir gairebé totes les lletres cares.

L’Scrabble és un joc d’unir paraules, que alhora uneix les persones.

Aquest any, el Club de Scrabble de l’Hospitalet de Llobregat ha ingressat com a membre en la Federació Internacional de Scrabble en Català. Juntament amb altres clubs: el CS de Sabadell, el CS Amics del Gornal (també de l’Hospitalet de Llobregat), el CS d’Altafulla, CS Canet de Mar i el CS de Porreres.

El principal motiu de la meva participació en el campionat de Porreres va ser, per dir-ho així, fer d’ambaixadora, és a dir, construir ponts d’amistat entre els clubs del cercle de la Federació Internacional de Scrabble en Català. Tindrem l’orgull i el protagonisme a l’hora de guanyar, serem ferotges, però només davant del tauler. Malgrat les diferències d’origen, edat, etc., dels jugadors, som en primer lloc amants d’aquest joc, de l’Scrabble en català.

Volem manifestar el nostre agraïment als organitzadors i als col·laboradors del Torneig: el Club de Scrabble de Porreres, de l’Agrupació Cultural de Porreres; el Club de Scrabble d’Eivissa; l’Ajuntament de Porreres, i la Federació Internacional de Scrabble en Català.

DSC_0334 (FILEminimizer)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.