Crònica de la partida de Scrabble sobre còmic

Encara no era l’hora de començar i ja teníem una colla d’alumnes de les escoles del barri esperant a la porta! No podia començar millor la Partida de Scrabble familiar sobre Còmic!

Sovint ens pregunten què vol dir duplicada. Per a fer-ho fàcil, diem que és com un bingo: nosaltres dictem 7 lletres que ells han d’agafar de les fitxes que tenen sobre la taula. Durant uns minuts han de pensar com combinar-les per trobar una paraula, en aquest cas, una que tingui a veure amb el còmic.

duplicada de còmic

Malgrat que no vam triar la data d’una manera específica (només volíem que fos per entre març i maig, ja que és una activitat vinculada al VII Concurs de Còmic i Dibuix de Monuments i Edificis Històrics de Collblanc-La Torrassa), va resultar que era el dia que començava el Saló del Còmic de Barcelona. Ni fet a mida!

Els nens i nenes (sobretot, alumnes de 6è de Primària) van fer grups per a jugar i ajudar-se. Amb l’Scrabble no només competim, també col·laborem! Els pares i mares que van venir, alguns van acompanyar els seus fills, perquè eren petits, però d’altres van fer equip entre ells. Però no per això ho van fer millor que els seus fills… Va haver-hi molt de nivell! 😉

Vàrem pensar sis paraules del món del còmic, algunes més senzilles i d’altres un xic més complicades (per donar una mica d’emoció al joc). Però els participants venien molt preparats: les veien totes!

Bibliotecari explicant paraules de còmic

A més, vàrem aprendre moltes coses noves de la mà del Lluís, bibliotecari de la Josep Janés. Ens va explicar moltes paraules interessants i també els diferents formats en què podem trobar els còmics, i sobretot… que a les biblioteques de l’Hospitalet hi ha moooooolts còmics a la nostra disposició!

Per exemple, ens va dir que quan parla un personatge el text que li surt de la boca es pot dir globus, bafarada o… fumet! I que quan parla el narrador, d’aquell requadre de text se’n diu cartel·la, cartutx o caixetí.

Com a gran final, hi ha haver un sorteig de vuit lots de material de dibuix que ens va oferir la Papereria Colors, que col·labora amb les activitats que organitzen des de la Coordinadora d’AMPAs Endavant, representada per l’Eva i la Sara, que van participar a l’activitat amb les seves filles i ens van ajudar durant l’activitat.

guanyadors de lots de còmic

Agraïm que cada any la Coordinadora d’AMPAs Endavant, de mà del Joan, ens convidi a col·laborar en aquest bonic projecte del concurs de còmic i dibuix de monuments de Collblanc-La Torrassa, i a la Raquel, directora de la biblioteca Josep Janés, que ens facilita l’espai per a fer la nostra activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.