Scrabble al pis tutelat per gent gran a Bellvitge

Des del nostre club hem començat una col·laboració per ensenyar a jugar a Scrabble al pis tutelat per la Generalitat per a gent gran a Bellvitge.

Es tracta de fer sessions de scrabble en català a la gent gran que viu al centre un cop al mes, per ajudar-los a mantenir la ment activa mentre s’ho passen bé.

Aquest primer cop, la majoria de participants no coneixia el joc, però la intenció és que aprenguin a jugar ells sols o amb ajut de la terapeuta del centre amb una certa regularitat.

scrabble, català, llengua, escrable, LH, Hospitalet, L'Hospitalet, 2019, avis, casal, pis tutelat, Generalitat, Bellvitge, L'Hescarràs, club,

La idea va sorgir d’una de les residents, la Maria, sòcia des dels primers temps del nostre Club. Li va fer molta il·lusió poder fer un taller de Scrabble amb les amigues i amics que té al pis tutelat, perquè així, coneixent tots el joc, tindrà més ocasions de jugar a Scrabble en català.

Alguns d’ells ja ens coneixien perquè els darrers anys hem participat a la festa major del barri i han passat per la nostra parada, esperonats per la Maria.

La direcció del centre de Bellvitge considera que l’Scrabble és molt interessant per a la gent gran. Per una banda, evita que la gent gran perdi facultats mentals, ja que obliga a pensar estratègies per posar les fitxes, es practica una llengua i també el càlcul mental. Per l’altra, és útil per a la psicomotricitat fina, al haver d’agafar fitxes petites i posar-les a un lloc concret del tauler. I, per descomptat, jugar facilita la interrelació amb altres persones.

I pel mes que ve, preparem una sorpresa… de traca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.