HUN (paraula del mes de juny 2021 per Scrabble)

Ha arribat juny, el mes en el qual recordem una paraula amb H per jugar a Scrabble, com ara HUN! Perquè ho fem així? Perquè habitualment juguem el nostre campionat de Scrabble en català. Encara que enguany no podrà ser per la pandèmia, així que hem cercat una alternativa virtual per al 3 de juliol. Us hi esperem!

Però tornant al que ens ocupa… Hun (o huna) era un individu d’un poble nòmada, probablement de raça mongòlica, estès en diverses tribus, que va envair el sudest d’Europa cap al 370 i que va aconseguir la màxima expansió durant el regnat d’Àtila (a mitjan segle V). Ja sabeu, l’expert en tallar gespa… ;-P

hun scrabble

És una paraula curta que us pot donar molts punts… Només us cal una vocal (la U, que de vegades molesta una mica), una N i la valuosa H de vuit punts.

Què més podem construir al tauler de Scrabble, aprofitant aquest HUN despistat?

Per exemple, podem fer húnnic/a, és a dir, relatiu o pertanyent als huns.

També tenim un mineral de nom curiós, la huntita, un carbonat de calci i magnesi.

I per acabar (sí, hi ha poques alternatives!), tenim un mot estranyot com ell sol, el shunt (també se li pot dir xunt, amb la X!). Té diversos significats, força tècnics… En construcció, és una xemeneia de ventilació; en electrotècnia, un element connectat en paral·lel; i en medicina, una anastomosi o derivació.

Esperem que aquest HUN us doni molts punts al nostre proper campionat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.