HUI (juny 2017)

Cada juny us convidem a conèixer un nou mot que contingui la lletra H. Per què? Doncs perquè la H d’Hospitalet no pot faltar aquest mes, en el qual portem a terme el nostre campionat anual oficial!

La H és una fitxa molt interessant, amb un valor de 8 punts… He dit vuit ? Potser millor dir huit, a la valenciana… Perquè a València ens cal traslladar-nos verbalment si volem aprofitar com mai la lletra H!

Hui, la nostra paraula del mes, vol dir avui, i el vuit, s’anomenaria huit

fixat_hui_

Això comporta que moltes paraules relacionades amb aquest número també poden canviar la V per la H, com passa amb huitè, huitanta, huitantè, díhuit, dihui…, fins i tot algunes una mica menys utilitzades, com ara:

  • Huitavat: vuitavat, que té vuit costats o cares.
  • Huitantenni: vuitantenni, període de vuitanta anys.
  • Huitantí: vuitantí, octogenari. També moneda d’or del valor de 80 rals de billó.
  • Huitantejar (verb): vuitantejar, tenir pels volts de vuitanta anys.
  • Caphuitada: capvuitada, dia que fa la setmana justa d’una festivitat, d’un esdeveniment.

Què? No en teniu prou amb aquest passeig per la terra dels fartons i l’orxata? Voleu un viatget més llarg, ara que venen les vacances? Doncs llavors anem a l’Extrem Orient, a conèixer el fengshui: tècnica d’origen taoista, basada en la recerca de l’equilibri, consistent a disposar els elements de l’entorn (els edificis, les estances i els objectes) de tal manera que es trobin en harmonia amb les forces de la natura.

Satisfets? Doncs ara, de retorn a terres hospitalenques sense despistar-se! O ni hui ni el dia huit estarem de tornada amb els embolics que hi ha a l’aeroport i ens podem perdre el campionat!

#scrabblecat #motsgabia #paraulames #scrabble #català #scrabbleencatalà #escrable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.