DHA (juny 2018)

Aquesta temporada, que ja estem acabant, hem conegut noves paraules molt interessants… Com ens acostem al nostre campionat de l’Hospitalet, us en presentem una amb H, que té sempre premi!

Algunes d’aquestes paraules noves les hem utilitzat sovint, com RA o BA, ja que són molt curtes i ens faciliten el joc. Aquests dos mots (ra i ba), venen del mateix lloc que la paraula d’aquest mes: de l’alfabet àrab.

Aquest alfabet, de la mateixa manera que el grec, l’arameu… s’ha inclòs al diccionari de l’IEC. Òbviament, hi ha sons d’aquests altres idiomes que en català no es pronuncien igual; per això, la forma d’escriure’ls nosaltres no serà igual que a les transcripcions llatines que es poden trobar a internet, per exemple.

La nostra paraula del mes, DHA, és la dissetena lletra de l’alfabet àrab, i el seu plural es fa només afegint una S. Perfecte per allargar-la al tauler de Scrabble!

Utilitzant DHA en podem crear una altra, DHAL(S), que és “germana” seva; en concret, és la novena lletra de l’alfabet àrab.

La multiculturalitat suma! Amics, cultura, història… i també punts jugant a l’Scrabble en català!

fixat_dha

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.