Crònica del 5è campionat de Scrabble duplicat de L’H

Us fem una crònica de com va anar el 5è campionat de Scrabble duplicat de l’Hospitalet.

Vam tenir participants de diversos clubs de scrabble de Barcelona (SACS, Gràcia-Cassoles…), de El Prat, de Vilanova i la Geltrú i de El Vendrell. Quatre d’ells jugaven per primera vegada una partida duplicada completa.

La partida

Va ser una partida força emocionant, amb 9 scrabbles i un grapat de lletres cares que es van fer pregar fins al darrer moment.

La primera ronda ens va deixar un INERME de només 18 punts, que va passar desapercebut. La següent jugada va ser un scrabble, EMPÍRICS; que tampoc va veure ningú, però que van sorgir alguns scrabbles de menys valor.

Seguim amb AVIARIES, un altre scrabble, de 94 punts (en un quàdruple). Aquest sí que el van trobar diversos jugadors, o d’altres scrabbles de menys valor.

Però hi havia una S abaix de tot… ja era hora d’aprofitar-lo. El programa va poder fer un scrabble, REBALSOs, fent un magnífic nònuple. L’escarràs va fer que apareguessin moltes altres jugades interessants, però cap que s’acostés als seus 140 punts. Aquesta paraula (verb embalsar) vol dir embassar (aigua o altre líquid) en un dipòsit, o bé, arreplegar (coses) per fer-ne provisió.

A la cinquena ronda, una NY, però acompanyada de lletres poc aprofitables. La millor jugada era RONYA, de 53 punts, encara que tothom va poder fer punts.

Tornem amb un scrabble en aquest campionat duplicat, DESUNIU, que uns quants jugadors veuen.

La setena jugada porta la J i, qui més i qui menys, l’aprofita. La millor jugada era JÒNIC al triple de lletra, creant quatre petites paraules en contacte amb DESUNIU.

Més scrabbles…

A la vuitena ronda, CALIFES, i després ENSABAREN! (Ensabar: marar una roba amb certes preparacions, dites sabes, que fixen i aviven els colors.)

L’ela geminada ens dona un AL·LÒGENS aprofitant un EN que ja estava posat i allargant JÒNIC; una jugada que ningú s’esperava.

De nou, scrabbles! ENTrEDIU (amb el segon escarràs), TRAMARÉ i RODOLASSIU. Aquesta darrera va ser un cas de filigrana exquisita de la màquina: va utilitzar tres lletres que ja eren al tauler per unir-les en aquest scrabble.

I , ara, a patir…

Sí, perquè les lletres “fàcils” es van acabant, quedant cinc fitxes cares per sortir. Com combinar-les?

A la catorzena jugada del campionat duplicat, quedem amb un pam de nas; una jugada de 102 punts! Molts aprofiten la Z per fer un ZEN en un triple, però el màster no es conforma amb això: apart del ZEN, crea ZHENG, un instrument musical xinès. Déu n’h do!

Seguim amb lletres cares però difícils de posar. La màquina torna a fer una feina digna d’una puntaire i que ningú veu, ESQUALÈ (compost químic) de 56 punts.

Finalment, amb una sola A envoltada de lletres T, la X i la Ç, la millor opció (que molts guaiten) és XAP (també, pel mateix valor, XAPAT), de 52 punts.

Els guanyadors del 5è campionat duplicat de L’Hospitalet

La classificació queda així:

  • 1r lloc, Joan Pons, amb 912 punts, del SACS 
  • 2n lloc, Montse Hergueta, amb 905 punts, també del SACS
  • 3r lloc, David Roig, amb 893 punts, del Club de Gràcia-Cassoles 
  • Marta Rovira, de El Vendrell, amb 7 màsters, aconsegueix la distinció de màxim de màsters

Gràcies a la biblioteca Tecla Sala i als participants; ens retrobem el 13 de juny al 8è campionat clàssic de L’Hospitalet!

Ja tenim el RaPliCat (rànquing de duplicades en català) actualitzat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.