ZAIN / ZAND (febrer 2016)

Ja fa temps que aquests mots es mereixen un article, però tenen tant poc desenvolupament que han anat quedant… i quedant… així que, perquè no es sentin sols, els hem unit en un sol article.

Com deien en aquell famós anunci: “a mi, me’n donaven dos!”.

La zain és la setena lletra dels alfabets hebreu i arameu (plural, zains). Té l’aspecte d’una T amb un estil antic, fent petites corves.

Una paraula, que a més és novetat d’aquesta temporada, pot sorgir de zain: ertzaina/es, que és un membre de la policia de la comunitat autònoma del País Basc, l’Ertzantza. Tots l’hem escoltat sovint a les notícies, encara que és una mica complexa d’escriure…

fixat_zain-zand

El zand és un complex de literatura pahlavi que comenta els texts sagrats del mazdaisme, i que va ser introduït per a indicar la llengua de l’Avesta (plural, zands).

Una doble solució per a un faristol amb una Z, que, malgrat els seus 8 punts, sovint maleïm per la seva poca jugabilitat… que pal·liem una mica amb aquestes noves paraules del mes.

#scrabble  #català  #scrabblecat   #scrabbleencatalà  #motsgabia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>